New Zealand (2)

Onze tocht naar het nieuwe Zeeland is maar pas begonnen of technische problemen zorgen ervoor dat na 50 minuten vliegen onze reis een dag werd onderbroken in Frankfurt Airport. ‘Funk- und Telefonschwierigkeiten’ door ergens een elektriciteitspanne. Als piloten en grondpersoneel niet of nauwelijks met mekaar kunnen praten, er kunnen ongevallen van komen. Zoals dat ook kan, gewoon op de grond in het dagelijkse leven. Als er niet duidelijk met mekaar kan gepraat worden of alleen via noodkanalen, het kan rap tot misverstanden leiden of tot craches en buiklandingen. Dus werden vluchten geschrapt, vliegtuigen op de grond gehouden. Wij waren één of beter twee van de velen die gestrand waren in Frankfurt en doorverwezen werden naar de lange wachtrij aan de rebooking loketten.

Toen we op 22 december om 1.30am het licht in de hotelkamer uitknipten, hadden we even vooraf wel de inhoud van de frigo bekeken maar die onaangeroerd op zijn plaats gelaten. Een blad bovenop de koelkast kon wel onze nieuwsgierigheid wekken maar niet onze zin tot consumeren. Weisswein 25 cl voor 12,50 euro, een biertje ook 25 cl aan 6,50 euro en voorwaar gekoelde condooms 3 stuks voor 8,50 euro.
Door de nogal hoge kostprijs van de aanwezige produkten hebben we de deur van de frigo weer dicht geduwd.

Enkele uren voordien hadden we ons, met enige ongerustheid over het vervolg van de vliegreis, vervoegd bij de lange rij wachtenden. Een hele lijst internationale vluchten diende herboekt te worden, want nogal wat aansluitingen waren geschrapt of vliegtuigen waren toch vertrokken zonder te wachten op te laat gelande reizigers. Telecommunicatie die sputtert, het heeft zo zijn gevolgen.

Komt op een bepaald moment een dame contact zoeken. Zij en haar echtgenoot waren onderweg naar huis, Quebec, Canada. Ze had net zoals wij een ticketje in de hand met een nummer, het wachtnummer om als dat verscheen op één van de beeldschermen zich te melden voor de rebooking.
Zei ze op een bepaald moment, glimlachend: ‘Take care off what you wish!’
Zij en haar man hadden net een trip achter de rug, een culturele trip. In één week tijd hadden ze enkele Duitse en Noord-Italiaanse steden bezocht. Haar lijf had het tempo van reizen niet zo goed verwerkt. Ze had die morgen de wens uitgesproken dat de terugreis rustig zou verlopen, met tijd om op adem te komen… niet meer van her naar der in een ijltempo… en zie haar wens was uitgekomen. Ze zaten hier, te wachten, al vier uur Ze kreeg wat ze die morgen had besteld: het ijlen was gestopt, het snelle tempo gestokt.
En met een glimlach herhaalde ze: ‘Take care off what you wish.’
Ze ging terug bij haar man zitten.
Wachten.

Een tijd later was ze er terug. Ze zette zich met een zucht. Een zucht van opluchting.
Ze keek naar één van de beeldschermen.
Zei ze: ‘ Looking at the numbers… I nearly get an orgasm….’
Na zes uur wachten… yes, eindelijk eindelijk aan de beurt.
‘An orgasm for free, I don’t have to work for it, nor my husband. An orgasm just for free…’
Toen stond ze lachend op en vertrok met haar husband richting loket.
‘Have a nice trip.’

Zij had zitten rekenen en aan de hand van ons wachtnummer 768 voorspeld dat wij nog een kleine twee uur wachttijd hadden te gaan. Haar voorspelling kwam uit. Tegen middernacht was onze rebooking een feit. Samen met het nieuwe ticket voor onze vlucht ‘s anderendaags kregen we een voucher voor een overnachting in het Sheratonhotel, een sorry-cadeautje van de firma.
We hebben de late lunch en het grote bed met graagte geconsumeerd.
En dat alles, dame van Canada, zonder ook maar iets te voelen dat in de buurt van een orgasme kwam.
Zou het de vermoeidheid geweest zijn?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s